446
Υλικά
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- χυμός πορτοκαλιού 0.75 κούπα/ες
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- γλυκάνισο 2 κσ
- σταφίδες μαύρες 0.75 κούπα/ες
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαγειρική σόδα 0.25 κγ
- αλεύρι σκληρό 350 γρ
Τα ζακυνθινά παξιμάδια τα λατρεύω σε όλες τους τις εκδοχές. Και υπάρχουν πολλές! Πιστέψτε με! Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα είναι λαδιού. Άρα νηστίσιμα. Υπάρχουν παξιμάδια μαλακά πορτοκαλιού. Είναι από τα πιο αγαπημένα! Σκληρότερα κρασιού. Πολύ σκληρά με γλυκάνισο που αγόραζα όταν πρωτοδιορίστηκα στις Βολίμες. Ακόμα τα φτιάχνουν! Υπάρχουν ακόμα και χωρίς ζάχαρη! Παραλλαγές υπάρχουν πολλές.
Διάβασε τη συνταγή στο mikrikouzina.blogspot.com