122
Το γνωστό μας πράσο ανήκει στην οικογένεια των Λειριοειδών (Liliaceae) και είναι συγγενής του κρεμμυδιού, όμως είναι πιο γλυκό από αυτό και έχει λιγότερο έντονη μυρωδιά. Κατάγεται από τη Μέση Ανατολή και από τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και στην Ευρώπη το διέδωσαν οι Ρωμαίοι. Πρόκειται για ένα υλικό με πολλές χρήσεις στη μαγειρική, γιατί είναι πολύ γευστικό και νοστιμίζει το φαγητό, χωρίς να σκεπάζει τις γεύσεις. Στην Ελλάδα κυρίως το χρησιμοποιούμε για γέμιση αλμυρής τάρτας ή πίτας,
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com