83
Υλικά
- γάλα 1 λτ
- μοσχοκάρυδο 2 πρέζα/ες
- αλάτι -
- πιπέρι -
Η Μπεσαμέλ (Béchamel), ή ‘λευκή σάλτσα’ (White Sauce), είναι μία απ’ τις πέντε “βασικές σάλτσες”.Η μπεσαμέλ χρησιμοποιείται σε πολλά κλασικά πιάτα της σύγχρονης αστικής κουζίνας, κυρίως σε φαγητά φούρνου, όπως κανελόνια, παστίτσιο, λαζάνια, μουσακά, παπουτσάκια, αλλά και σε μαγειρευτά όπως χουνκιάρ μπεγεντί, ώς βάση του πουρέ μελιτζάνας.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr