87
Υλικά
- ρύζι γλασέ 200 γρ
- αραβοσιτέλαιο 80 ml
- ζάχαρη 200 γρ
- νερό 750 ml
- ανθόνερο 1 σφην
Η συνταγή αυτού του υπέροχου λευκού χαλβά δημοσιεύεται για πρώτη φορά εδώ, στο blog μου. Είναι ένα νηστίσιμο γλυκάκι από την Αταλάντη που χρειάζεται ελάχιστα υλικά. Είναι ο χαλβάς των παιδικών μου χρόνων...Ο χαλβάς αυτός, άσπρος και λαχταριστός, ετοιμαζόταν για να εορτάσει αρραβώνες και γάμους...αυτό το λόγο ο χαλβάς παρέμενε λευκός, χωρίς καβούρντισμα και ίχνος κανέλας, για να είναι η κοινή τους ζωή ευτυχισμένη...Με αυτόν το χαλβά εορταζόταν επίσης και η γέννηση ενός παιδιού...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com