129
Υλικά
- φαρίνα 340 γρ
- αραβοσιτέλαιο 140 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 100 γρ
- σόδα αναψυκτικό 50 γρ
- ινδοκάρυδο 60 γρ
- ξύσμα πορτοκαλιού 0.5 κγ
- βανίλια 1 φακ
- ζάχαρη άχνη 2 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- χυμός πορτοκαλιού 40 γρ
- ζάχαρη 500 γρ
- ινδοκάρυδο 130 γρ
Στη δική μου εκδοχή το άρωμα του πορτοκαλιού είναι κυρίαρχο ενώ το άρωμα της βανίλιας έρχεται για να τονίσει τη γεύση του ινδοκάρυδου. Μπουκίτσες που θυμίζουν λίγο από Ανατολή και μη με ρωτήσετε γιατί ...γιατί απλά δεν ξέρω!!! Στο μυαλό μου γεννήθηκε εικόνα Μαρόκου... γεμάτη ραθυμία κάτω από τον καυτό ήλιο στην εσωτερική αυλή κάποιου σπιτιού, εκεί δίπλα στο μικρό συντριβάνι καθώς γευόμουν την πρώτη μπουκιά! Κι ύστερα, επέστρεψα και ...προσγειώθηκα στην κουζίνα μου όπου με καλούσε το καθήκον καθώς το χρονόμετρο διαλαλούσε ότι οι μπουκίτσες ήταν ήδη έτοιμες και περίμεναν ανυπόμονα να βγούν από το φούρνο....
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com