“Φέτα” από κάσιους

Καταχωρήθηκε στις 20/05/20

1 Ψήφοι Ψήφισε

Σε ξένα σάιτ είχα δει πριν καιρό ότι μπορείς να φτιάξεις “φέτα” από ξηρούς καρπούς. Ενθουσιάστηκα και το δοκίμασα με την διαφορά ότι απλοποίησα την διαδικασία. Κανονικά στραγγίζεις με τουλπάνι το τυρί για ώρες, αλλά εγώ παρέλειψα αυτό το βήμα. Απλά πολτοποίησα κάσιους ή αμύγδαλα (και τα δύο είναι υπέροχα), τα αρωματισα με λίγα υλικά και έψησα το μείγμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα ωραιότατο τυράκι που τρώγεται πολύ ευχάριστα. Ταιριάζει υπέροχα ακόμα και με chutneys. Είτε είστε vegan, είτε σκέφτεστε να γίνετε και δυσκολεύεστε στο θέμα της διακοπής του τυριού, είτε έχετε δυσανεξία στην λακτόζη, είτε απλά θέλετε να διευρύνετε τους γευστικούς σας ορίζοντες κάνοντας ταυτοχρόνως καλό στο περιβάλλον, πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την “φέτα” από κάσιους!

Διάβασε τη συνταγή στο https://theveggiesisters.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις