190
Υλικά
- πλευρώτους 250 γρ
- μανιτάρια 100 γρ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πλιγούρι 200 γρ
- ζωμός λαχανικών 500 ml
- κουρκουμάς 1 κγ
Το πλιγούρι μικρή το γνώριζα σαν ένα από τα βασικά συστατικά του γλυκού τραχανά της περιοχής μου, αυτό που στα καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα τον ονομάζουν γλυκό τραχανά Αρβανίτικο...Τον λάτρευα αυτόν τον τραχανά και μου άρεσε να τον τρώω νωπό, πριν ακόμα τον κόψουν σε μικρά κομμάτια και τον απλώσουν πάνω σε τραπέζια για να ξεραθεί...Με αυτό το υλικό, το πλιγούρι αλλά και φρέσκα μανιτάρια ας φτιάξουμε ένα πανεύκολο, νοστιμότατο και θρεπτικότατο πιάτο, ιδανικό για χορτοφάγους και όχι μόνο...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com