84
Υλικά
- γάλα φρέσκο 600 γρ
- κρέμα γάλακτος 350 γρ
- αυγά 340 γρ
- ζάχαρη 225 γρ
- μπισκότα 150 γρ
- κακάο 75 γρ
- εσπρέσσο 30 γρ
- ρούμι 15 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- αμαρέτι -
Το bonèt παρασκευάζεται με την λογική της κρέμας καραμελέ, πολύ διαδεδομένης στην ευρωπαϊκη κουζίνα, αλλά είναι εμπλουτισμένο με υλικά που το κάνουν ιδιαίτερα εύγευστο και πλούσιο, ένα φίνο επιδόρπιο! Η παραδοσιακή συνταγή για το bonèt, η ονομαζόμενη alla monferrina, σήμερα είναι σχεδόν ξεχασμένη και περιείχε απλά αυγά, γάλα, ζάχαρη και φυσικά μπισκότα αμαρέττι.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com