89
Υλικά
- λευκό κρασί 750 ml
- ροζέ κρασί 750 ml
- ζάχαρη 500 γρ
- κυδώνι 1 κιλ
- γαρύφαλλο 5 τμχ
- άσπρο πιπέρι 2 κγ
- μαύρο πιπέρι 2 κγ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- κανέλα 2 ξύλο/α
- αστεροειδής γλυκάνισος 2 τμχ
- γάλα φρέσκο 1 κιλ
- λεμόνι 1 τμχ
- κανέλα 0.5 κγ
- ζάχαρη 200 γρ
- κορν φλάουρ 50 γρ
- κρόκοι 6 τμχ
Υλικά για 10 μερίδες: Κυδώνια 500 γρ. νερό 750 ml λευκό κρασί ξηρό ή ροζέ 500 γρ. ζάχαρη + επιπλέον για το πασπάλισμα 1 κιλό κυδώνια (καθαρό βάρος), αποφλοιωμένα και χωρίς κουκούτσια, κομμένα στα τέσσερα ή στα οχτώ 5 καρφάκια γαρίφαλου 2 κ.γ. πιπέρι λευκό και μαύρο (σε κόκκους) 2 φύλλα δάφνη 2 ξυλάκια κανέλας 2 αστεροειδή γλυκάνισα Κρέμα καταλάνα 1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες 1 λεμόνι, το ξύσμα του 1/2 κ.γ. κανέλα 200 γρ. ζάχαρη 50 γρ. κορν φλάουρ 6 κρόκοι αυγών
Διάβασε τη συνταγή στο www.easykuzina.gr