27
Τα γλυκάκια με φύλλο συνηθίζονται αυτές τις μέρες στα σπίτια μας. Μια μυρωδάτη γέμιση στα «μπουρεκοειδή» γλυκάκια της εποχής, είναι εκείνη με φλούδες εσπεριδοειδών. Το γλυκό συνηθίζεται σε πολλά νησιά , και στο δικό μας. Από τα νοστιμότερα που έχω δοκιμάσει ήταν σε κάποιο ζαχαροπλαστείο του Ρεθύμνου. Συνήθως χρησιμοποιούνται φλούδες μανταρινιού. Εγώ τις ανακατεύω και με φλούδες πορτοκαλιού σε διαφορετικές αναλογίες κάθε φορά, ανάλογα τι φρούτα έχουμε καταναλώσει… Αν έχω ανθόνερο, ραντίζω λίγα και μ΄αυτό μετά το ψήσιμο, αλλά δεν είναι εντελώς απαραίτητο αφού ήδη έχουν υπέροχο δικό τους άρωμα. ...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com