Δημοσιευμένες » Γλυκά σιροπιαστά

Ρολάκια Γαλακτομπούρεκου με Μέλι – Milk Cream Rolls with Honey

helengrblog
Το Γαλακτομπούρεκο είναι ένα αγαπημένο γλυκό που κλείνει ευχάριστα ένα εορταστικό ή Κυριακάτικο τραπέζι. Το τραγανό, ξεροψημένο φύλλο του και η πλούσια κρέμα του, με άρωμα βανίλιας ή λεμονιού, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Αρωματικό και μελωμένο, είναι πάντα λαχταριστό και καλοδεχούμενο, αρκεί να μην έχει “πνιγεί” στο σιρόπι! ...

"Πουτίγκα" Φράουλας ( αλλιώς αξιοποίηση υλικών)

aromavanillias
Χαλαρό πρωινό Σαββάτου. Μια ελαφρώς μπαγιάτικη φρατζόλα ψωμί μου "κλείνει" το μάτι  από τον πάγκο και λέω να μην της χαλάσω χατήρι κι' ας είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη. Άλλωστε ...

Εκμέκ σπέσιαλ !!!

mageirikikaisintages
Παίρνουμε μισό κιλό κανταΐφι και το ανοίγουμε πολύ καλά στο ταψί μας,ρίχνουμε πάνω 150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο το ανακατεύουμε καλά ,το ισιώνουμε και το ψήνουμε να ροδίσει. Το ...

ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ

seasonsinajar
Τη διαφορά την έκανε η μαστίχα και απογείωσε την κρέμα σε γεύση και σε άρωμα. Μακριά από την κλασική συνταγή του εκμέκ με το καταΐφι (ekmek kadayif) και την κρέμα από βουβαλίσιο γάλα, χωρίς όμως να χάνει κάτι γευστικά. Βούτηξα ...

Πουτίγκα Φούρνου με το Τσουρέκι που Περίσσεψε Brioche Bread Pudding

jimdiasrecipes
Υλικά 500 γρ τσουρέκι σε μπουκίτσες και τριμμένο Αν το τσουρέκι δεν είναι γεμιστό θα χρειαστούμε Μαρμελάδα,ή μερέντα ή σταφίδες ή τσιπς σοκολάτας 1 κ.σ βούτυρο λιωμένο  2 πρέζες αλάυι 600 ml γάλα 100 ml κρέμα γάλακτος 1 κ.γ ...

Τα ροξάκια της μαμάς

magiacook
Υπέροχο σιροπιαστό γλυκό πολύ αγαπητό στην βόρειο Ελλάδα. Η συνταγή είναι από Εβρίτισσα νοικοκυρά γραμμένη στο τετράδιό της ως «Τα ροξάκια της μαμάς». Δηλαδή είναι μια συνταγή που περνά από γενιά σε γενιά. ...

Εκμέκ Τσουρέκι Γλυκό Ψυγείου με το Τσουρέκι που μας Περίσσεψε Leftover Cake Dessert

jimdiasrecipes
Υλικά Για την κρέμα 1 λίτρο γάλα 9 κ.σ κορν φλάουρ ή custard powder για να μας βγει κίτρινη 9 κ.σ ζάχαρη 2 βανίλιες 30 γρ βούτυρο Φέτες τσουρεκιού που περίσσεψε  2 μορφατ χτυπημένα με 2 κ.σ ...
home_goodfood_blog1

Κιουνεφέ

asproylas
Το κιουνεφέ είναι ένα Ανατολίτικο γλυκό που το συναντάμε στο Λίβανο, στην Τουρκία, στη Συρία και στη Παλαιστίνη, με διάφορες παραλλαγές στο σχήμα, τα υλικά του ή το σερβίρισμα.Βασικό ...

Ροξ ή Ροξάκι

miamiam
Ένα Ελληνικό παραδοσιακό γλυκό, γρήγορο και σχετικά εύκολο. Για ~40τεμάχια θα χρειαστείτε:Υ Υλικά για την ζύμη 550-600 gr. φαρίνα (ή αλεύρι για τσουρέκια και baking + αλάτι) 1 φακ. ...

Εύκολο κανταΐφι ταψιού

mikrikouzina
Αποφασίσαμε να βάλουμε καρύδι και αμύγδαλο για ευκολία και οικονομία. Μπορείτε να βάλετε φυστίκι Αιγίνης φυσικά. Επίσης, θυμηθείτε να κρατήσετε λίγο φυστίκι ή αμύγδαλο για πασπάλισμα από πάνω. ...
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 100 »