106
Υλικά
- φύλλο κανταΐφι 500 γρ
- βούτυρο 125 γρ
- γάλα 1 λτ
- κρόκοι 6 τμχ
- ζάχαρη 200 γρ
- κορν φλάουρ 100 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- μαστίχα Χίου 0.5 κγ
- βανίλια 2 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- κρέμα γάλακτος 500 ml
- ζάχαρη άχνη 50 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
Για τη βάση 500 γρ. κανταΐφι 125 γρ. βούτυρο Για την κρέμα 1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά 6 κρόκους 200 γρ. ζάχαρη 100 γρ. κορν φλάουρ 100 γρ. βούτυρο παγωμένο 1/2 κουτ,γλυκού κοπανισμένη μαστίχα 2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Για τη σαντιγί 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 50 γρ. άχνη ζάχαρη 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας φυστίκι Αιγίνης σπασμένο για διακόσμηση Μέθοδος
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com