78
Υλικά
- αυγά 4 τμχ
- ζάχαρη 200 γρ
- βανίλιες 2 τμχ
- καλαμποκάλευρο 100 γρ
- φαρίνα 200 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- λεμόνι 1 τμχ
- λικέρ λεμόνι 4 κσ
- βούτυρο -
- ζάχαρη 600 γρ
- λεμόνι 2 τμχ
- μέλι 2 κσ
- ζάχαρη άχνη 1 φλ
Κυριακάτικο, διαχρονικό γλυκό σήμερα σε μια αυτοσχέδια εκδοχή που την έκανα διατηρώντας επιφυλάξεις αλλά τελικά μου προέκυψε υπέροχη! Πώς θα μπορούσα να χαρακτηρίσω αλλιώς αυτό το χρυσαφένιο γλυκό που έχει τις ρίζες του βαθιά στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα ενώ μπορεί να υποστηρίξει χίλιες παραλλαγές παραμένοντας η απόλυτη, σιροπιασμένη γλυκολιχουδιά;; Αυτή τη φορά υποδέχθηκε το καλαμποκάλευρο και ένα γλάσο λεμονιού που του χάρισαν ένα διαφορετικό στυλ... δοκιμάστε το και δεν θα το μετανιώσετε!...
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com