166
Υλικά
- φρυγανιές 12 τμχ
- λικέρ 4 κσ
- κανέλα -
- αμύγδαλα 100 γρ
- γάλα 1 λτ
- κορν φλάουρ 8 κσ
- κρόκοι 2 τμχ
- βανίλια 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- κρέμα γάλακτος 500 γρ
- ζάχαρη άχνη 3 κσ
- βανίλια 1 τμχ
«Εκμέκ» στα τούρκικα θα πει «ψωμί» . Το γλυκό αυτό που μας έρχεται από τη γείτονα χώρα μέσω της αγαπημένης Κωνσταντινούπολης , στην βασική του εκδοχή περιλαμβάνει μια συροπιασμένη ψωμένια βάση σαν παντεσπάνι και από πάνω έχει αρωματική κρέμα και ξηρούς καρπούς . Πολύ δημοφιλής είναι επίσης η εκδοχή με το καταΐφι στη βάση ( θα επανέλθουμε σε αυτή !) . Η συνταγή που δίνω σήμερα με τις φρυγανιές είναι η πιο εύκολη και το ίδιο νόστιμη....
Διάβασε τη συνταγή στο www.lovefood.gr