205
Αποφασίσαμε να βάλουμε καρύδι και αμύγδαλο για ευκολία και οικονομία. Μπορείτε να βάλετε φυστίκι Αιγίνης φυσικά. Επίσης, θυμηθείτε να κρατήσετε λίγο φυστίκι ή αμύγδαλο για πασπάλισμα από πάνω. Εμείς, από τον ενθουσιασμό μας το παραλείψαμε.
Θεωρώ ότι το γλυκό αυτό έχει δύο μυστικά για να πετύχει. Το ένα είναι να ψηθεί καλά το φύλλο. Ένα ωμό κανταΐφι θα λασπώσει με το σιρόπι και δεν θα είναι ευχάριστο. Σιγουρευτείτε ότι έχει ψηθεί καλά, πάνω-κάτω. Ανασηκώστε το φύλλο και τσεκάρετε ότι είναι ψημένο και από κάτω. Μη διστάσετε να ψήσετε για λίγο ακόμα αν χρειάζεται.
Το άλλο μυστικό είναι το σιρόπιασμα. Θέλει να σιροπιαστεί καλά, να είναι αρκετό το σιρόπι και να μη λασπώσει.
Διάβασε τη συνταγή στο mikrikouzina.blogspot.com