by admin

Γαλακτομπούρεκο

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά
Για την κρέμα

700 γρ. γάλα φρέσκο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
160 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
6 κρόκοι αυγών
80 γρ. κορν φλάουερ
1 κλωναράκι βανίλιας

Για το φύλλο

½ κιλό φύλλο κρούστας
250 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
20 γρ. γλυκόζη (μία κουταλιά της σούπας)

 
ΕκτέλεσηΚρέμα

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Για να μην μας ''αρπάξει'' το γάλα, προσθέτουμε και λίγη από τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους).

Διάβασε τη συνταγή στο www.e-syntages.gr
Κατηγορία: Γλυκά σιροπιαστά
Περισσότερες συνταγές: γαλακτομπούρεκο

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το www.e-syntages.gr