118
Υλικά
- σιμιγδάλι ψιλό 400 γρ
- σιμιγδάλι χοντρό 100 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 75 γρ
- αμύγδαλα 100 γρ
- μαργαρίνη 80 γρ
- αραβοσιτέλαιο 120 ml
- ελαιόλαδο 120 ml
- ηλιέλαιο 120 ml
- ζάχαρη 4 κσ
- βανίλια 2 φακ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- φιλέ αμυγδάλου -
- ζάχαρη 800 γρ
- μέλι 3 κσ
- λεμόνι 0.5 τμχ
Η ίδια, γνωστή, απλοϊκή αλλά και τόσο νόστιμη γεύση!! Με το σιρόπι, ελαφρά δεμένο, τόσο όσο χρειάζεται για να ρέει δίπλα στο γλυκό αλλά και στον ουρανίσκο, χωρίς τη γλυκόζη για να ... γίνει παχύρρευστο, με ένα ελαφρύ άρωμα βανίλιας αν και όχι βανίλιας Μαδαγασκάρης, χωρίς να αποπνέει πολυτέλεια ...απλά παράδοση, γιαγιά, άλλες εποχές που οι άνθρωποι απολάμβαναν τη γλυκιά γεύση του χωρίς να έχουν συνηθίσει τις επιπλέον "φιοριτούρες"..
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com