93
Υλικά
- χυμός λεμονιού 1.5 κσ
- μέλι 2 κσ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κσ
- αλάτι 0.5 κγ
- λιναρόσπορος 1 κσ
- κανέλα 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- κάρδαμο 0.25 κγ
- γαρύφαλλο 0.125 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
Ιδανικό γλυκό ο μπακλαβάς για τα Χριστούγεννα, αλλά εγώ προτιμώ την ωμή εκδοχή χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και βούτυρο. Το αποτέλεσμα είναι τραγανό, γλυκό και μυρωδάτο. Για να φτιάξετε το φύλλο θα χρειαστείτε αφυγραντή, αλλά εάν δεν διαθέτετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το φούρνο σας. Τον βάζετε στον αέρα στους 50 βαθμούς και αφήνετε την πόρτα λιγάκι ανοιχτή. Σε αυτή την περίπτωση απλώνετε το φύλλο σε λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος για να μπορείτε να το ξεκολλήσετε εύκολα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.lovecooking.gr