55
Υλικά
- φύλλο κρούστας 1 πκτ
- γάλα φρέσκο 600 ml
- κρέμα γάλακτος 400 ml
- κορν φλάουρ 0.5 φλ
- σιμιγδάλι ψιλό 0.5 φλ
- ζάχαρη 1.5 φλ
- βούτυρο αγελάδος 3 κσ
- αυγά 4 τμχ
- βανίλιες 2 τμχ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- βούτυρο αγελάδος 1 πκτ
- ζάχαρη 700 γρ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- κανέλα 1 ξύλο/α
Αυτή η συνταγή είναι της μαμάς μου, και ο χρόνος μαζί με τα τραπέζια με φίλους οικογενειακούς, έχουν δείξει ότι ήταν πάντα πεντανόστιμο, ανεπανάληπτο, γευστικότατο, αν και δοκιμασμένη αυτή τη συνταγή με διάφορες παραλλαγές. Σήμερα, όμως, θα δείξω την παραδοσιακή συνταγή γαλακτομπούρεκου που θα αφήσουν φίλους και γνωστούς με ανοιχτό το στόμα!
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr