258
Υλικά
- φύλλο κρούστας 400 γρ
- μαργαρίνη 130 γρ
- γάλα καρύδας 400 ml
- χυμός λεμονιού 80 ml
- ξύσμα λεμονιού -
- ζάχαρη 250 γρ
- άνθος αραβοσίτου βανίλια 80 γρ
- ζαχαροβανίλια 1 φακ
- βανιλίνη 1 τμχ
- σιμιγδάλι ψιλό 110 γρ
- μαργαρίνη 30 γρ
- ζάχαρη 500 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- λεμόνι 1 φέτ
Το μαχαίρι σπάει την καστανή κρούστα και βυθίζεται απαλά στην κιτρινωπή, λεμονάτη κρέμα. Το σιρόπι ξεχειλίζει δημιουργώντας μια μικρή, ολόγλυκη λιμνούλα που στο αντίκρυσμά της οι σιελογόνοι αδένες αντιδρούν άμεσα! Ο ουρανίσκος το αποζητά για να ταξιδέψει ο νους σε μακρινά μέρη της Ανατολής όπου τα σερμπέτια και οι σταθερές αλλά ταυτόχρονα αφράτες κρέμες κάθονται κάπου εκεί, σ' ένα τραπεζάκι στη μέση ενός ολάνθιστου κλειστού κήπου και περιμένουν να σου χαρίσουν τη νοστιμιά τους...
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com