339
Υλικά
- σιμιγδάλι χοντρό 250 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- βούτυρο 130 γρ
- αμύγδαλα 50 γρ
- αυγά 3 τμχ
- γιαούρτι πρόβειο 230 γρ
- μπέκιν πάουντερ 10 γρ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- κονιάκ 1 σφην
- λεμόνι 1 τμχ
- ζάχαρη 300 γρ
- λεμόνι 3 φέτ
Το Γιαουρτίνι είναι ένα γλυκό επιδόρπιο με κυρίαρχο συστατικό του το αγνό πρόβειο γιαούρτι, αυτό με την κρούστα από πάνω, το οποίο τού προσδίδει χαρακτηριστική γεύση. Το χοντρό σιμιγδάλι, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του, το κάνει αφράτο και με κοκκώδη υφή. Τα συστατικά του είναι αυτά που μας θυμίζουν άλλα παρόμοια γλυκά, όπως Ραβανί, Σάμαλι ή Γιαουρτόπιτα. Είναι γευστικό και αρωματικό με ελαφρά σιροπιαστή υφή χωρίς να είναι πλημμυρισμένο στο σιρόπι. Συνδυάζεται με παγωτό καϊμάκι. Δικό σας!
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es