84
Φρέσκα, ξετρελαίνουν τους πάντες, στην εποχή τους στα τέλη του καλοκαιριού. Υπάρχουν πάρα πολλές τοπικές άγριες ποικιλίες στην Ελλάδα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες τα πιο σημαντικά εμπορικά έχουν υπερισχύσει των τοπικών ποικιλιών. Στην Τζια, υπάρχουν δύο ακόμα σημαντικές παραδοσιακές ποικιλίες: η ποικιλία Ορνός, που είναι άγρια και χρησιμοποιείται κατά βάση σε γλυκά του κουταλιού, και η ποικιλία Αμπουρκούνα, μαύρο και αχλαδόσχημο, η οποία βγάζει νοστιμότατα επιτραπέζια σύκα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.glykokyriakis.gr