42
(Σας δίνω την δόση που έφτιαξα πέρυσι).Υλικά:10 φιρίκια μισό κιλό ζάχαρη1 φλυτζάνι νερό λίγο χυμό λεμονιού2 ξυλάκια κανέλαςαμύγδαλα (ξεφλουδισμένα)2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζας (αν δεν έχετε βάλτε 2 βανίλιες)Τι κάνουμε:Ξεφλουδίζουμε με το μαχαίρι τα φιρίκια και με το ειδικό εργαλείο τα καθαρίζουμε εσωτερικά.Τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα με νερό και τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Εν τω μεταξύ βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και τα ξύλα κανέλας να βράσει περίπου 5 λεπτάκια. Αφού περάσουν τα 5 λεπτά, βάζουμε στην κατσαρόλα τα φιρίκια και βράζουμε για περίπου 20 λε
Διάβασε τη συνταγή στο asteratikouzina.blogspot.com