225
Τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχής τους προσπαθώ με κάθε τρόπο να κλείσω το άρωμα τους σε βάζα ώστε να τις απολαμβάνουμε και τον υπόλοιπο χρόνο, μιας και τις λατρεύουμε. Έτσι λοιπόν φέτος εκτός από μαρμελάδα έφτιαξα και γλυκό το οποίο θα συνοδεύσει τα παγωτάκια μας το καλοκαιράκι και όχι μόνο.Υλικά: 1 κιλό φράουλες γερές κόκκινες όχι μαλακές.700 γραμ. ζάχαρη3 κ.σ χυμός λεμονιούΕκτέλεση:Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τις φράουλες απ το κοτσάνι τους τις βαζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να σταθεί όλο το βράδυ.Την επόμενη μέρα βράζουμε ελάχιστα το γλυκό μέχρι να το ξαφρίσουμε λίγα λεπτάκια εί
Διάβασε τη συνταγή στο kouzinoskalismata.blogspot.com