76
Υλικά
- πορτοκάλια 10 τμχ
- ζάχαρη 1300 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- χυμός λεμονιού 3 σταγ
Χρόνος Προετοιμασίας: 2 μέρεςΧρόνος Αναμονής: 2 μέρεςΈπειτα βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα σιρόπι. Όταν κοντεύει προσθέτουμε μέσα και τα πορτοκάλια και αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 7-8 ώρες να τραβήξει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το λεμόνι και την φλούδα να πάρει 2-3 βράσεις και σβήνουμε την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και το φυλάμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Διάβασε τη συνταγή στο xristinasmageiremata.blogspot.com