464
Υλικά
- σταφύλια 1 κιλ
- ζάχαρη 750 γρ
- αρμπαρόριζα 6 φύλλα
- κανέλα 1 ξύλο/α
- χυμός λεμονιού 3 κσ
- αμύγδαλα 1 κούπα/ες
Ένα γλυκό σταφύλι …πολυτελείας! Η ποικιλία «φράουλα», η ποικιλία «νυχάκι» και το απλό ραζακί δίνουν ωραιότατο γλυκό, αλλά όχι στο μισάωρο πάνω κάτω που φτιάχνουμε το σουλτανί σταφύλι . Πολλοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη μισή ζάχαρη σε σχέση με το φρούτο και άλλοι ίσες ποσότητες. Ανάλογα σε ποια σχέση ζάχαρης –φρούτου θα φτιάξουμε το γλυκό μας θα αυξήσουμε ή θα ελαττώσουμε την ποσότητα του νερού.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr