68
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- ασπράδι 2 τμχ
- ρακή-τσικουδιά 1 σφην
- αλάτι 0.25 κγ
- μυζήθρα 500 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- μέλι 2 κσ
- αυγά 2 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κσ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- βούτυρο αγελάδος 1 κσ
- μαστίχα Χίου 1 κγ
- κανέλα -
Παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό από τη Σαντορίνη.ΔιαδικασίΖύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε με τα χέρια ή με το γάντζο του μίξερ, έως ότου η ζύμη γίνει μαλακή και ελαστική. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Γέμιση: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, ή σε ένα μεγάλο μπολ, με το μίξερ χειρός, το τυρί με τη ζάχαρη και το μέλι. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στο μείγμα του τυρ
Διάβασε τη συνταγή στο www.glykesistories.gr