131
Υλικά
- αλάτι 0.75 κγ
- ζάχαρη 1 κσ
- βούτυρο αγελάδος 250 γρ
- γάλα 2 κσ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- κονιάκ 2 κσ
- λικέρ 2 κσ
- αυγά 1 τμχ
- κανέλα -
- ζάχαρη -
- ζάχαρη άχνη -
- μήλα 2 τμχ
- κορν φλάουρ 1 κσ
- κονιάκ 2 κσ
- λικέρ 2 κσ
- βούτυρο 3 κσ
- αλάτι 0.25 κγ
- κανέλα 0.75 κσ
Τα ωραιότερα μηλοπιτάκια που έχω φάει ποτέ. Εκείνο που με εξέπληξε είναι η τραγανή ζύμη σαν σφολιάτα. Που σίγουρα θα τη δοκιμάσω και σε αλμυρή εκδοχή. Είναι είδος σφολιάτας που θέλει μεν το χρόνο της αλλά δεν χρειάζεται να γίνουν τα διπλώματα της κλασσικής σφολιάτας.Υλικά για τη ζύμη: 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 κ.γλ.αλάτι 1 κ.σ. ζάχαρη 250 γραμ. αγελαδινό βούτυρο (σκληρό όχι soft) 1/2 φλιτζάνι 2 κ.σ γάλα κρύο γάλα 1 κ.σ. χυμός λεμονιού 2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας 1 αυγό για επάλειψη λίγη κανελλοζάχαρη για πασπάλισμα άχνη για πασπάλισμα...
Διάβασε τη συνταγή στο kouzinoskalismata.blogspot.com