Παξιμαδάκια λαδιού με γκαζόζα

Καταχωρήθηκε στις 27/01/14

10 Ψήφοι Ψήφισε

Υγιεινά, εύκολα, αφράτα, οικονομικά! Βρήκα αυτή τη συνταγή σε ένα παλιό τετράδιο . Δεν ξέρω για πιο λόγο κάποια νοικοκυρά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει γκαζόζα στα παξιμαδάκια της. Της έλειπε κάποιο υλικό και σκέφτηκε να το αντικαταστήσει έτσι; Της άρεσε πολύ η γκαζόζα; Ήταν καινούριο υλικό στην εποχή της και ήθελε απλώς να δοκιμάσει τη χρήση του στη ζαχαροπλαστική της; Σκέφτηκε ότι οι μπουρμπουλήθρες  της γκαζόζας θα λειτουργούσαν σαν φουσκωτικό και θα έκαναν πιο αφράτα τα παξιμάδια της;  Κοντά στην περιοχή μας υπήρχε και υπάρχει εμφιαλωτήριο αναψυκτικών  και υποθέτω ότι η γκαζόζα ήταν γνωστή στα μέρη μας από τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα. Έτσι δεν είναι περίεργο που η συνταγή είναι από αρκετά παλιό τετράδιο. Είναι πάντως πραγματικά εντυπωσιακό ότι  ανώνυμες μαγείρισσες  χωρίς γνώσεις χημείας , χωρίς σπουδές και πτυχία  δημιουργούσαν πάντα νέες συνταγές ή «πείραζαν» τις παλιές στις κουζίνες τους και μας παρέδωσαν τόσο πλούτο.

Διάβασε τη συνταγή στο https://cretangastronomy.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις