164
Υλικά
- γάλα 1.25 φλ
- ζάχαρη 0.5 κούπα/ες
- μαγιά ξερή 1 φακ
- αυγά 1 τμχ
- μαστίχα Χίου 4 κόκκοι
- κανέλα 1 κφτ κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3.5 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 0.33 κούπα/ες
- σταφίδες 1 κούπα/ες
- ρακή-τσικουδιά 1 σφην
- λικέρ 1 σφην
- κονιάκ 1 σφην
- γάλα 3 κσ
Η ξανθιά κρητική σταφίδα αξίζει πέρα για πέρα το ΠΓΕ και την αναβάθμισή της! Τα σημερινά σταφιδόψωμα είναι της ευκολίας και της γρηγοράδας όπως λέω σε αντιδιαστολή με τα νηστίσιμα σταφιδοτρίβιδα της παράδοσης που είναι με προζύμι και θέλουν το χρόνο τους. Ελαφριά και αφράτα για πρωινά, απογευματινά και προ ύπνου ροφήματα…
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr