177
Υλικά
- αυγά 5 τμχ
- αλεύρι για τσουρέκια 1.5 κιλ
- ζάχαρη 500 γρ
- πορτοκάλια 0.5 τμχ
- γάλα 350 γρ
- βούτυρο αγελάδος 65 γρ
- ηλιέλαιο 150 ml
- μαγιά νωπή 75 γρ
- μαγιά ξερή 27 γρ
- βανιλίνη 2 τμχ
- βανίλια 5 τμχ
- μαχλέπι 1.5 κγ
- κακουλέ 1 κγ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- αυγά 1 τμχ
- γάλα 2 κσ
- φιλέ αμυγδάλου 100 γρ
- αμύγδαλα 100 γρ
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα αφράτο, λαχταριστό και μοσχοβολιστό τσουρέκι? Σίγουρα όχι εγώ! Τα θέλω στο πρωινό μου, τα λαχταρώ με τον απογευματινό καφέ, τα λιγουρεύομαι όλη μέρα στη δουλειά, τα απολαμβάνω το καλοκαίρι μετά τη βουτιά, τα παίρνω μαζί μου στο βουνό, μου γλυκαίνουν τους καημούς μου και τα ευχαριστιέμαι όσο δεν παίρνει το Πάσχα με το κατακόκκινο αβγό.
Διάβασε τη συνταγή στο www.magiacook.gr