95
Υλικά
- χωριάτικο φύλλο 5 φύλλα
- στήθος κοτόπουλου 2 τμχ
- συκωτάκια κοτόπουλου 3 τμχ
- ρύζι καρολίνα 2 φλ
- ζωμός κοτόπουλο 4 φλ
- σταφίδες 1 φλ
- αμύγδαλα 1 φλ
- φιστίκι Αιγίνης 0.5 φλ
- καρύδια 0.5 φλ
- στακοβούτυρο 1 φλ
- βούτυρο 0.5 φλ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- κανέλα 3 πρέζα/ες
- γαρύφαλλο 2 πρέζα/ες
- μοσχοκάρυδο 2 πρέζα/ες
- ζάχαρη 0.5 φλ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ζωμός κοτόπουλο 4 φλ
Ο Μεσσαρήτικος Τζουλαμάς είναι η παραδοσιακή συνταγή της περιοχής και έχει τις ρίζες του εκατοντάδες χρόνια πίσω. Ο Τζουλαμάς αποτελείται από προϊόντα που υπήρχαν σε κάθε Μεσσαρήτικο σπίτι γιαυτό και συναντούμε πολλές παραλλαγές. Καταφέρνει να συνδυάζει το γλυκό με το αλμυρό με ένα μαγικό αποτέλεσμα. Τον συναντούμε με κοτόπουλο, συκωτάκια και χοιρινό ή και συνδυασμό αυτών.
Διάβασε τη συνταγή στο www.argiro.gr