59
Υλικά:
Α. Ζύμη
½ κούπα βούτυρο παγωμένο
(μισό πακετάκι κομμένο σε κομματάκια)
½ κούπα ελαιόλαδο
1 αυγό
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 τσιμπιά αλάτι
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο (όχι κοφτό) μπέικιν
Β. Για τη γέμιση:
2-3 κυδώνια μεγάλα και αφράτα
½ κούπα μαύρη ζάχαρη (κρυσταλλική )
½ κούπα λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
½ κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
½ κούπα μαρμελάδα της επιλογής μας (ιδανικά μαρμελάδα κυδώνι
ή πορτοκάλι)
3-4 κουταλιές σούπας λικέρ ή χυμό πορτοκαλιού
Λίγη αχνοζάχαρη για το τελικό πασπάλισμα
...
Α. Ζύμη
½ κούπα βούτυρο παγωμένο
(μισό πακετάκι κομμένο σε κομματάκια)
½ κούπα ελαιόλαδο
1 αυγό
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 τσιμπιά αλάτι
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο (όχι κοφτό) μπέικιν
Β. Για τη γέμιση:
2-3 κυδώνια μεγάλα και αφράτα
½ κούπα μαύρη ζάχαρη (κρυσταλλική )
½ κούπα λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
½ κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
½ κούπα μαρμελάδα της επιλογής μας (ιδανικά μαρμελάδα κυδώνι
ή πορτοκάλι)
3-4 κουταλιές σούπας λικέρ ή χυμό πορτοκαλιού
Λίγη αχνοζάχαρη για το τελικό πασπάλισμα
...
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr