80
Υλικά
- φύλλο σφολιάτας 2 φύλλα
- πραλίνα 0.5 φλ
- κουβερτούρα 125 γρ
- γάλα φρέσκο 1 λτ
- ζάχαρη 80 γρ
- βανίλια 1 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- αυγά 5 τμχ
- σιμιγδάλι ψιλό 100 γρ
- βούτυρο 1 κσ
Οι Έλληνες της Μικρασίας έφεραν μαζί τους το μυστικό για το μοναδικό, κριτσανιστό φύλλο της μπουγάτσας. Και οι Θεσσαλονικείς το τίμησαν δεόντως, και αποφάσισαν να το εμπλουτίσουν με διάφορες γεμίσεις. Μια από αυτές, είναι η πλούσια κρέμα βανίλιας που συνδυάζεται μοναδικά με τη σοκολάτα. Μπουγάτσα σκέτη κόλαση!
Διάβασε τη συνταγή στο www.argiro.gr