86
Υλικά
- φαρίνα 3 φλ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αυγά 2 τμχ
- καστανή ζάχαρη 100 γρ
- φρέσκο βούτυρο 100 γρ
- ελαιόλαδο 80 γρ
- κονιάκ 3 κσ
- ζάχαρη 1 κγ
- αλάτι 1 τσιμπ
- αμύγδαλα 150 γρ
- μήλα 5 τμχ
- μαρμελάδα 3 κσ
- μέλι 1 κσ
- κανέλα 1 κγ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- φρυγανιά 2 κσ
- ζάχαρη άχνη -
Τα μήλα τώρα είναι στην εποχή τους, όλο χρώμα και αρώματα! Καιρός, λοιπόν, για μηλόπιτες, με όποια συνταγή και αν διαθέτετε.Έκανα ελάχιστες αλλαγές στην παλιά συνταγή. Όσο την έψηνα, όλο το σπίτι μοσχομύριζε κανέλα, τζίντζερ και φρέσκο βούτυρο.Η ζύμη της είναι τραγανή και μπισκοτένια, ενισχύεται γευστικά από αμυγδαλόψιχα ...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com