56
Υλικά
- πουρές κολοκύθας 320 γρ
- ελαιόλαδο 125 ml
- φαρίνα 300 γρ
- αυγά 2 τμχ
- ρακή-τσικουδιά 30 ml
- κονιάκ 30 ml
- ζάχαρη 220 γρ
- μέλι 160 γρ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- αλάτι 0.25 κγ
- σταφίδες 80 γρ
Σαν σιροπιαστά! Κι επειδή δεν θέλω να ξεφύγω τελείως από τα παραδοσιακά , επέλεξα αυτά τα μικρά κέικ με πουρέ κολοκύθας , cup cakes θα τα λέγαμε με τη σύγχρονη ορολογία. Εύκολα και νόστιμα με την υγρασία που έχουν τα περισσότερα κέικ που περιέχουν κολοκύθα ή καρότα ή φρούτα, «φεύγουν» πριν προλάβουν να μπαγιατέψουν και δύσκολα θα καταλάβει κάποιος ότι το υλικό που τα κάνει σιροπιαστά είναι η κολοκύθα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr