205
Υλικά
- καρύδια 0.75 κούπα/ες
- μαύρη ζάχαρη 4 κσ
- κανέλα 2 κφτ κσ
- βούτυρο 0.5 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- ζάχαρη 1.5 κούπα/ες
- αυγά 4 τμχ
- αλεύρι 3 κούπα/ες
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- βανίλια 3 τμχ
- γιαούρτι 1 κούπα/ες
Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο και αφράτο κέικ που γίνεται πολύ εύκολα αφού θέλει τα αυγά να προστίθενται ολόκληρα . Δεν χωρίζουμε τα ασπράδια, δεν χτυπάμε μαρέγκα. Κι όμως το ελαιόλαδο και το γιαούρτι το κάνουν ιδιαίτερα αφράτο και η κανέλα ιδιαίτερα αρωματικό.
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com