Pandoro

Καταχωρήθηκε στις 12/12/12

3 Ψήφοι Ψήφισε

Το pandoro που δεν λείπει από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι στην Ιταλία και ειδικά στο βορρά, έχει μια πολύ μορφή συγκεκριμένη, δηλ ψήνεται στο ειδικό γι αυτό σκεύος (οχτάστερος κόλουρος κώνος). Είναι το παραδοσιακό της Verona, κάποιοι υποστηρίζουν τις αυστριακές του ρίζες (Βιέννη) που οι Αψβούργοι ονόμαζαν "Pane di Vienna", άλλοι την βενετσιάνικη καταγωγή, του "pan de oro" = “χρυσό γλυκό”, ακριβώς γιατί ήταν έδεσμα μόνο των πλούσιων....

Διάβασε τη συνταγή στο http://www.glykokyriakis.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις