73
Υλικά
- ασπράδι 2 τμχ
- αυγά 1 τμχ
- γάλα 80 ml
- εκχύλισμα βανίλιας 4 ml
- αλεύρι 115 γρ
- ζάχαρη 133 γρ
- μπέκιν πάουντερ 6 γρ
- αλάτι 1.5 γρ
- βούτυρο 57 γρ
Για να σας πω την αλήθεια ψάχνω εδώ και καιρό την συνταγή για τέλειο κέικ βανιλιας (αν έχετε τη συνταγή για κατι τέτοιο pls στειίλτε την) .... Οπως και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και σ' αυτήν είπα να κάνω μια μικρή ποσότητα απο τη συνταγή που βρήκα για το “πιο αφράτο και αέρινο κεικ βανίλιας”. Ευτυχώς έκανα μόνο το 1/3 της συνταγής που έβγαλε μόλις 10 cup cakeς διότι ήταν όντως αφράτα και αέρινα αλλά χωρίς καμιά ιδιαίτερη γέυση! Παρόλα αυτά σας την δίνω αν θέλετε κάτι ουδέτερο σε κεικ γιατι έχετε έντονη γέυση στην κρέμα σας. Την χρωμάτισα με λίγο πράσινο χρώμα για να γίνει λαχανί και αυτό έκανε τη διαφορά!!! Οσων αφορά στο frosting χρησιμοποίησα την ελβετική βουτυρόκρεμα που την χρωμάτισα με πάστα πράσινου χρώματος. Τέλος για τα ροζ αστεράκια έλιωσα σε μπεν μαρι λευκή σοκολάτα κουβερτούρα...
Διάβασε τη συνταγή στο evitheusualsuspect.blogspot.com