Δημοσιευμένες » Κρέατα

Ρολό κιμά γεμιστό με πατάτες φούρνου

cooklos
Υλικά συνταγής 2 κιλά κιμάς ανάμεικτος (χοιρινός και μοσχαρίσιος) 3 κρεμμύδια τριμμένα ή πολτοποιημένα 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 100ml. γάλα 2 αυγά ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο 1½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη 1 κ.σ. ...

Κοκκινιστό μοσχαράκι με μανιτάρια και καρότα

funkycook
Που λες, με τη μάνα μου συμφωνούμε σχεδόν σε όλα στη μαγειρική. Από αυτή έχω μάθει τα περισσότερα που γνωρίζω στην κουζίνα και στο μαγείρεμα. Συμφωνούμε πως το πετυχημένο φαγητό, όπως το κοκκινιστό μοσχαράκι θέλει αργό μαγείρεμα, αγάπη, μεράκι και «Maggiκη» νοστιμιά! Διαφωνούμε όμως στα σημεία και αυτή τη φορά ήθελα να της αποδείξω, γι΄ακόμη μια φορά, πως ενώ μαγειρεύω το κοκκινιστό μοσχαράκι όπως και αυτή μπορώ να το κάνω όπως θέλω εγώ, κάνοντάς το ακόμη πιο τέλειο. ...

Κοκκινιστό με κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα

funkycook
Εσάς πώς σας αρέσει το Hunkar Begendi δηλαδή το τας κεμπάπ – κοκκινιστό και κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα; Γιατί στον σουλτάνο, αυτό, το αξεπέραστο φαγητό της ανατολίτικης-τούρκικης κουζίνας, του άρεσε με πολλά μπαχαρικά και καυτερό! Η κορυφαία συνταγή για τας κεμπάπ με κρέμα από μελιτζάνες από τη μυρωδιά και μόνο σε ταξιδεύει στα βάθη της Ανατολής. Όταν ...

Κρέας με βλίτα και κολοκυθάκια

cretangastronomy
Το κρέας μπορεί να είναι μοσχαράκι, αλλά τα βλίτα ταιριάζουν τέλεια και με αιγοπρόβειο. Άλλωστε εμείς σχεδόν όλα τα χόρτα με αιγοπρόβειο τα μαγειρεύουμε! Η κατσίκα και το ζυγούρι αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους και νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή γι αυτό το φαγητό. ...

Εύκολο, ζουμερό ρολό κιμά με γέμιση τυριών

cretangastronomy
Υλικά: Α. Για το μείγμα του κιμά: 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (δείτε παρατηρήσεις) 1 αυγό 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ή 1 μεγάλο 5 φρυγανιές σταρένιες ή σικάλεως τριμμένες 2 -3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 μέτρια ντομάτα 30 ml (2 κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη ή κύμινο Για τη γέμιση: 150-200 gr τυριά (εδώ έχω βάλει χανιώτικη μυζήθρα και κρητική γραβιέρα σε φέτες) Για την επικάλυψη: 1-2 πιπεριές κομμένες στη μέση (χωρίς τα σποράκια) 1-2 ντομάτες σε φέτες Λίγο αλάτι... ...

Χοιρινά μπριζολάκια με μέλι και δεντρολίβανο

sentoukitisgiagias
Από τον Chef Δημήτρη Πλουμιστό, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος "Chef’s Club of Greece" ...

Χοιρινό με κουσκουσέ

dawnskitchengr
    ΥΛΙΚΑ… 1 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό ξεκοκαλισμένο 1 κιλό κουσκουσέ 1 συσκευασία χυμό ντομάτας 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας αλάτι + πιπέρι κατά βούληση κανέλα + γαρύφαλλο κατά βούληση 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο ...

Συκώτι ψητό στα κάρβουνα

dawnskitchengr
    Αξίζει να γνωρίζουμε… Το συκώτι είναι μια άριστη πηγή πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας και είναι φυσική πηγή σιδήρου .Είναι όμως και από τα πιο ευαίσθητα μέρη των οργάνων του μοσχαριού γι αυτό θέλει και μεγάλη προσοχή κατά τη διάρκεια της παρασκευής μιας συνταγής. ...

Αρνί στο Φούρνο με Πάστα Μπαχαρικών - Lamb in the Oven with Spice Paste

helengrblog
Αρκετά πικάντικο κρέας που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, νόστιμο και αρωματικό...Σήμερα σε όλα τα μπαχαράδικα μπορούμε να βρούμε διάφορα μείγματα μπαχαρικών, άλλα ήπια και άλλα αρκετά δυνατά, που μας προτείνονται για κάθε είδος κρέατος...Το ...

Μπιφτέκια με Σάλτσα Τομάτας και Μελιτζάνες στο Φούρνο – Burgers with Tomato Sauce and Aubergines in the Oven

helengrblog
Οι μελιτζάνες είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό υλικό της Ελληνικής κουζίνας. Μαγειρεύονται λαδερές, στο φούρνο ή την κατσαρόλα,  συνοδεύουν το κόκκινο κρέας ή το κοτόπουλο, φτιάχνουν υπέροχη μελιτζανοσαλάτα ή κεφτεδάκια. Συνδυάζονται ...
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 100 »