59
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 600 γρ
- νιφάδες βρώμης 5 κσ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ντομάτα 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- ρίγανη 0.5 κγ
- δυόσμος 1 χούφτ
Μετά από αρκετά χρόνια που μαγειρεύω και ψάχνομαι στους δρόμους της κουζινας εχω να πω πως ο κιμάς για να αφρατέψει θέλει μονάχα δύο υλικα. Βρώμη και ντομάτα! Ξεχνάς τα ξίδια, τα μύδια, τα στρείδια και ότι άλλο μαγικό έκανες για να αφρατέψει ο κιμάς σε μπιφτέκια, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια και λοιπά κιμαδοειδή. Αν βάλεις βρώμη και ντομάτα μέσα στο μίγμα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπέρα. Όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com