48
Υλικά
- αρνάκι 2.5 κιλ
- πατάτες 8 τμχ
- καρότο 3 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 2 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- μυζήθρα 180 γρ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- μουστάρδα 5 κσ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- πάπρικα γλυκιά 0.5 κφτ κγ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- πιπέρι 0.5 κφτ κγ
Σε πολλές περιοχές της χώρας συνηθίζεται την Πρωτομαγιά να σουβλίζονται αρνάκια ή κατσικάκια όπως γίνεται και την μέρα της Λαμπρής. Προφανώς συνδέονται τα δύο έθιμα μεταξύ τους αφού η χαρά της μέρας το απαιτεί, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και όλοι σκορπισμένοι με μια καλύτερη (Θεού θέλοντος...) διάθεση στην μοσχοβολιστή εξοχή και στους ανθισμένους κήπους.
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com