318
Υλικά
- γλώσσα μοσχαρίσια 1 -
- ζωμός κοτόπουλο 1.5 λτ
- μαϊντανός 4 κλων
- θυμάρι 1 κγ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- πιπέρι 5 κόκκοι
- πράσα 1 τμχ
- βούτυρο 40 γρ
- κρεμμύδια 4 τμχ
- λευκό κρασί 200 ml
- μασκαρπόνε 3 κσ
- αγγουράκι τουρσί 5 τμχ
- κάππαρη 2 κσ
- εστραγκόν 8 φύλλα
- εστραγκόν 1.5 κγ
- αγγουράκι τουρσί 5 τμχ
- μουστάρδα Dijon 1 κσ
- ελιές 7 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- λεμόνι 4 σταγ
Αναμφισβήτητα ειδικό πιάτο, που σε όσους αρέσει, το εκτιμούν ιδιαίτερα. Το τρώμε συνήθως έξω σε μερίδες μπουτίκ, μέτρια πετυχημένο σε νοστιμιά, τις περισσότερες φορές μόνο με λαδολέμονο και αλατοπίπερο, τσιμπητό πιατάκι-δείγμα ανάμεσα στα μεζεδάκια που συνοδεύουν το ούζο, το τσίπουρο ή το κρασί μας και καλή παρέα. Η συνταγή ωστόσο αφορά σε κύριο πιάτο, που είναι γευστικά πλούσιο, χορταστικό και κατά μια έννοια πληθωρικό στην απλότητά του και εντυπωσιακό. Η σαρκώδης υφή της γλώσσας όταν είναι μαγειρεμένη θυμίζει μεν μαλακό κρέας αλλά με τρόπο που η αίσθηση του εύγευστου φαγώσιμου υλικού...
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com