115
Υλικά
- ελαιόλαδο 50 ml
- κρεμμύδια 1 τμχ
- τραχανάς γλυκός 0.33 φλ
- κιμάς μοσχαρίσιος 700 γρ
- ψωμί 2 φέτ
- γραβιέρα 0.5 φλ
- αυγά 1 τμχ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- δυόσμος 2 κσ
- ρίγανη 0.5 κγ
- καπνιστή πάπρικα 0.5 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Λατρεύω τα Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα και τις παραδοσιακές γεύσεις! Τα αγοράζω, όπου τα βρω και συγκεντρώνω παραδοσιακές συνταγές της περιοχής μου. (Θα τις βρείτε εδώ).Μου άρεσε πολύ η πρόταση της Ντίνας Νικολάου για κεφτεδάκια και γλυκό τραχανά (από πλιγούρι), τον οποίο αγαπώ πάρα πολύ και είναι ένα παραδοσιακό προϊόν της περιοχής μας.Με τον τραχανά, μουλιασμένο σε νερό, αντικαθιστούμε μέρος του ψωμιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικά νόστιμο και τα κεφτεδάκια γίνονται πολύ αφράτα.Δοκιμάστε τα κι εσείς και θα τα αγαπήσετε, τηγανητά, όπως τα προτείνει...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com