64
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 400 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- αυγά 1 τμχ
- νιφάδες βρώμης 3 κσ
- μαϊντανός 2 κσ
- ξύδι 1 κσ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- σκόρδο 2 σκελ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ντομάτα 3 τμχ
- μπύρα 250 ml
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- καρότο 2 τμχ
- κουνουπίδι 500 γρ
- σκόρδο 2 σκελ
- βούτυρο 1 κσ
- μουστάρδα σε σκόνη 1 κγ
Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, όπως άρεσε να τα αποκαλούν τα παιδιά μου, με μια άλλη ματιά. Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε μαύρη μπύρα, αυτός ήταν και ο στόχος μου, αλλά στο ΣΜ όλες ήταν σε συσκευασία των τεσσάρων και γιαυτό χρησιμοποίησα μια που υπήρχε στο σπίτι. Αντί για φρέσκες ντομάτες μπορούμε να βάλουμε 1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας.
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr