74
Υλικά
- μοσχάρι 1.5 κιλ
- ελαιόλαδο 0.75 φλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- κρεμμυδάκια στιφάδου 1.5 κιλ
- ζάχαρη 1 κσ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 3 τμχ
- μπαχάρι 5 κόκκοι
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- ξύδι 0.33 φλ
- κόκκινο κρασί 0.75 φλ
- ντομάτα 1 κιλ
- κονκασέ 1 κουτί
- χυμός ντομάτας 100 ml
- ντοματοπελτές 1 κσ
Υλικά συνταγής1 ½ κιλό μοσχάρι, ελιά ή χτένι σπάλας, κομμένο σε μερίδες των 4 εκ. περίπου3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο1 ½ κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο καθαρισμένα1 κ.σ. κοφτό ζάχαρηαλάτι – πιπέρι2 φύλλα δάφνης1 ξυλάκι κανέλας2-3 γαρυφαλάκια4-5 κόκκους μπαχάρι1 φύλλο δάφνης1/3 φλ. τσαγιού ξίδι3/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ100 ml χυμό ντομάτας1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com