88
Υλικά
- χωριάτικα λουκάνικα 800 γρ
- πιπεριές πράσινες 300 γρ
- πιπεριές Φλωρίνης 200 γρ
- κρεμμύδια 100 γρ
- κονκασέ 300 γρ
- ντοματοπολτός 1 κσ
- ελαιόλαδο 60 γρ
- ζωμός κοτόπουλο 100 γρ
- λευκό κρασί 50 γρ
- μαϊντανός 1 κσ
Το Φθινόπωρο είναι η εποχή της γράπας, ένας ιδανικός μεζές που σηκώνει γράπα είναι το σπετζοφάι- πικάντικα παραδοσιακά λουκάνικα γλασαρισμένα σε σάλτσα ντομάτας μαζί με πιπεριές και κρεμμύδια(μερικοί βάζουν και μελιτζάνες ποσαρισμένες). Μπορείς να το σερβίρεις μέσα σε φρυγανισμένο ψωμί με τριμμένη φέτα τυρί από πάνω.
Πριν ξεκινήσεις την εκτέλεση της συνταγής κάλο θα είναι να γνωρίζεις πρωτίστως την γεύση του λουκάνικου και ανάλογα να βάλεις τα ζαρζαβατικά και το λάδι για να αποφύγεις ανεπιθύμητο αποτέλεσμα αφού πολλές φορές τα λουκάνικα έχουν αρκετό λίπος και είναι πικάντικα ή καυτερά.
Πριν ξεκινήσεις την εκτέλεση της συνταγής κάλο θα είναι να γνωρίζεις πρωτίστως την γεύση του λουκάνικου και ανάλογα να βάλεις τα ζαρζαβατικά και το λάδι για να αποφύγεις ανεπιθύμητο αποτέλεσμα αφού πολλές φορές τα λουκάνικα έχουν αρκετό λίπος και είναι πικάντικα ή καυτερά.
Διάβασε τη συνταγή στο www.ediva.gr