85
Υλικά
- πιπεριές κέρατο 300 γρ
- χωριάτικα λουκάνικα 400 γρ
- κρεμμύδια 250 γρ
- ντοματοπελτές 70 γρ
- ελαιόλαδο 125 ml
- ντομάτα 175 γρ
- κονκασέ 175 γρ
- λευκό κρασί 125 ml
- καπνιστή πάπρικα 1 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Αυτή είναι σίγουρα μια από τις νοστιμότερες και εύκολες συνταγές της Ελληνικής κουζίνας! Το σπετζοφάι (ή σπετσοφάι), είναι η χαρακτηριστικότερη Πηλιορείτικη συνταγή. Μια σπεσιαλιτέ του Βόλου που όλοι όσοι την έχουν δοκιμάσει, έχουν ενθουσιαστεί! Μια συνταγή που για όσους δεν την έχουν δοκιμάσει, περιλαμβάνει χωριάτικο λουκάνικο, πράσινες γλυκιές πιπεριές τύπου κέρατο και κρεμμύδι. Υπάρχουν και άλλες εκδοχές της συνταγής αυτής με μελιζάνα και κλασικές πράσινες ή κόκκινες πιπεριές με ελαφρώς διαφορετικό αποτέλεσμα. Στη δική μας εκδοχή αντί άλλων μπαχαρικών προσθέσαμε τη γλυκιά καπνιστή πάπρικα που δίνει μια ξεχωριστή γεύση στο πιάτο...
Διάβασε τη συνταγή στο www.littlecookingtips.com