82
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- καυτερές πιπεριές 2 τμχ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- πάπρικα 1 κσ
- κύμινο 1 κγ
- μπαχάρι 0.5 κγ
- κόλιαντρο 1 κγ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γλυκό κρασί 0.67 φλ
- ντομάτα 2 φλ
- ντοματοπελτές 2 κσ
- ζωμός κρέατος 1 φλ
- ρίγανη 1 κγ
- κόκκινα φασόλια 1 κονσέρβα
- κόλιαντρο 1 κλων
Chili con carne (τσίλι κον κάρνε) σημαίνει ουσιαστικά πιπεριές (καυτερές) με κρέας. Από τα πιό γνωστά πιάτα της Tex-Mex κουζίνας. Το έφτιαξα με κιμά μοσχαρίσιο; κάποιοι το προτιμούν με κρέας κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Το τυλίξαμε σε τορτίγιες, προσθέσαμε μαρουλάκι, καλαμπόκι, τριμμένο τυράκι τσένταρ.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com