105
Υλικά
- αμπελόφυλλα 200 γρ
- χοιρινός λαιμός 1 κιλ
- γραβιέρα 150 γρ
- σκόρδο 3 σκελ
- πολτός σκόρδου 1 κσ
- λιαστές ντομάτες 1 φλ
- θυμάρι 1 κσ
- λεμόνι 1 τμχ
- γιαούρτι 200 γρ
- αλεύρι 1 κσ
- λεμόνι 1 τμχ
- κρόκοι 1 τμχ
ΥΛΙΚΑ
2ΟΟ γρ αμπελοφυλλα ζεματισμενα και στραγγισμενα καλα
2ΟΟ γρ αμπελοφυλλα ζεματισμενα και στραγγισμενα καλα
Για την γέμιση
1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο σε μικρούς κύβους
15Ογρ τυρί γραβιέρα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο η μια κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες και κομμένες λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι αποξηραμένο
λίγο λάδι
αλάτι -πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
Για την σάλτσα γιαουρτιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι η 2ΟΟγρ χύμα
1κουτ σούπας αλεύρι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι ζωμό από το ταψί που ψήθηκε το φαγητό
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com